Hirdetés

Újra van iCloud Windows alá, de csak trükkösen



|

Bár az Apple felhőtárhelyét általában iPhone, iPad és Mack felhasználók kedvelik, egy Windows 10-es PC-ről is elérhető app formájában. Persze van egy kis csavar a dologban, nem is lenne Apple-Microsoft hír enélkül.

Hirdetés

Az iCloud értelemszerűen nagyon népszerű a különféle Apple eszközök felhasználói között, de azért akadnak forgatókönyvek, amikor Windows júzerek is ezt választják. Egyrészt, mert miért ne, egyik cloud tárhely olyan, mint a másik, az iCloud most épp 1 gigabájtos területet ad az ingyenes felhasználóknak, havonta 299 forintért már 50 GB, 899 forintért pedig 200 GB jár, és 2990 forintos havidíjjal 2 terabájton gazdálkodhatunk. Szóval árban nagyjából a többi szolgáltatóval egy szinten mozog.

Hirdetés

Az Apple már egy rövid ideig betette a Windows 10 alatt található iCloud klienst a Microsoft szoftveráruházába, viszont a tavaly októberi frissítéskor gyorsan ki is szedték onnan valamilyen pontosabban meg nem határozott kompatibilitási probléma miatt. Most viszont visszakerült a hivatalos Windows Store-ba. Persze van még egy kis bibi a kezelésével kapcsolatban: ugyan böngészőben simán tudunk Apple ID-t beállítani és iCloud fiókot is létre lehet hozni így, a Windows-app használatakor az első bejelentkezésnél a rendszer a következőt vágja a fejünkhöz:

Magyarul az odáig rendben van, hogy van egy működő iCloud fiókod, de a Windows app indításához először aktiválni kell a fiókodat egy iOS-t vagy Mac OS-t futtató eszközön (tehát iPhone-on, iPaden vagy Mac gépen). Köszi, Apple, ez aztán a cross-platform!

Így tehát az egész kábé azoknak lesz igazán hasznos, akiknek iPhone-juk, iPadjük van, de mellette Windows 10-es számítógépen dolgoznak, így a két platform között tudnak fájlokat cserélgetni. Mindegy, kicsit zöld, kicsit savanyú, de legalább van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.