Hirdetés

Idegesítő dologra hozott megoldást a Firefox 66



|

A Firefox legújabb verziója már képes blokkolni az automatikusan lejátszódó hangokat, illetve más újdonságokat is ígér.

Hirdetés

Megérkezett a Firefox 66, a Mozilla legújabb böngészője, amely sok újdonságot ígér. Támogatja például a Windows Hello hitelesítést, így a weboldalakra ujjlenyomattal, arcfelismeréssel vagy PIN-nel is be lehet jelentkezni. Alapvető támogatást kapott a macOS Touch Bar, a weboldalak rendereléséhez használt eljárásokat pedig megduplázták, vagyis kevesebb lesz az összeomlás. 

Hirdetés

A legfeltűnőbb újdonságnak hála azonban a böngészés kevésbé lesz idegesítő a jövőben. A Block Autoplay funkció hamarosan használhatóvá válik. Ez képes meggátolni a videók és hangok automatikus lejátszását, amikor meglátogatunk egy weboldalt, és elindulva valamilyen tartalom. 

Természetesen kattintás után minden megtekinthető, egyes estekben pedig a videó ugyan elindul magától, de hang nélkül. Értető módon a YouTube, a Netflix és a hasonló oldalak a kivételek listájára tehetőek, itt pont, hogy előnyös a videók automatikus lejátszása. 

Az úgynevezett scroll anchoring lényege pedig az, hogy ha elkezdjük olvasni a betöltött tartalmakat, eközben pedig utolsóként betölt a reklám, és elugrik a képernyőről az éppen olvasott szövegrész, akkor ezt megelőzi a funkció, és a gyakorlatilag semmi sem mozdul. A funkció nem csak a reklámokra figyel, más tartalmak utólagos betöltésekor sem engedi elmozdulni az éppen nézegetett részt. Ezt a Google Chrome évek óta támogatja egyébként, így jó hír, hogy végre a Firefoxba is megérkezett. 

A Firefox Syncet használók pedig immáron minden eszközükön kereshetnek az összes megnyitott lapon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.