Hirdetés

Idegesítő hiba a Messengerben



|

A Facebook üzenetküldőjében napokig legfelül jelentek meg egyes régi üzenetek, ami akár kellemetlenségeket is okozhatott a meglepetésen felül.

Hirdetés

A Facebook felhasználói az elmúlt napokban arra lettek figyelmesek, hogy a Messengerben váratlan módon régi beszélgetések és üzenetek ugrottak fel, ok nélkül. Akár több évvel ezelőtti beszélgetések is megjelenhetnek a lista tetején, olvasatlan elemként. A meglepetés mellett ez az eddigi beszámolók alapján kifejezetten csúnya mellékhatásokkal is járt, egyeseknél például azóta elvált házastársak egykori szerelmes üzenetei jelentek meg frissként, de olyan is előfordult, hogy elhunyt ismerősök, barátok, rokonok küldtek "új üzenetet a túlvilágról".

Hirdetés

A felhasználók nem csak azt sérelmezik, hogy olyan beszélgetések kerülnek a szemeik elé, amelyeket már rég elfelejtettek volna, de az adatvédelem miatt is aggódnak. A Facebook szerint nincs miért aggódni, a Messenger szokatlan viselkedéséért egy szoftverfrissítésben lévő hiba a felelős. Ettől persze megint lángolnak a kapcsolódó fórumok és internetes beszélgetések attól, hogy ha ilyen banális hibát sikerült összehozni egy ekkora fontosságú alkalmazásban, akkor vajon milyen lyukak tátonghatnak még a rendszeren, vagy épp milyen veszélyeket tartogathat a személyes adatainkra nézve egy következő elbaltázott frissítés.

A Facebook persze rögtön közölte, hogy elkezdett dolgozni hiba mielőbbi elhárításán, és elnézést kértek az okozott kellemetlenségekért. Akivel hasonló esett meg, annak már nincs miért aggódnia, a Facebook szerint a hiba nagyját már kijavították, és azt is gyorsan leszögezték, hogy akinél nem fordult elő ilyesmi, annak már nem is kell tartania a hibától (legalábbis ettől amostanitól). Az egészhez érdemes azt is hozzátenni, hogy ha valaki nem törli konkrétan a beszélgetéseket, akkor a Facebook évekre visszamenőleg is megőrzi azokat, szóval bármennyire is nem az e-mail kiváltása a Messenger, és az üzenetek inkább a pillanatnak szólnak, ettől még úgy viselkednek, mint bármilyen megőrzött e-mail a postafiókban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.