Hirdetés

Itt a világ legidegesítőbb weboldala, próbáld ki te is!



|

A készítők célja, hogy a világba kiabálják, hogyan nem szabad weboldalt készíteni. Próbáld ki, ha két percen belül nem csapod a falhoz a billentyűzetet, hős vagy.

Hirdetés

A rossz webdizájn megkeseríti a felhasználók életét, ez nagyjából azóta igaz, hogy a legkorábbi HTML kódokat megírták, és valamelyik első weboldal készítője azt mondta: "mi lenne, ha itt felugrana egy ablak?", bár az is lehet, hogy azt kérdezte: "lehetne ez itt inkább zöld?"

Hirdetés

Azt gondolná az ember, hogy ahogy szépen fejlődnek a webes programozási nyelvek és dizájneszközök, szép lassan eltávolodunk az olyan webfejlesztési bakiparádéktól, amelyek során teljesen használhatatlan, vagy rémesen idegesítő oldalak születnek. De nem, nem és nem: az emberi csakazértis-faktor mindig győz, és ilyenkor jönnek a felugró ablakokkal eltakart "tovább" linkek, a megfejthetetlen captcha kódok, a használhatatlan chatbotok, az arcodba nyomott "siess, mindjárt vége az akciónak" feliratú, visszaszámlálós gombok és egy csomó egyéb hasonló csoda.

Oké, teljesen érthető, hogy a tervezők, vagy épp az ötletgazdák eredetileg jót akarnak egy ilyen elem beépítésekor, például egy chatbottal azt, hogy a látogató könnyebben megtudjon mindent az adott oldalról, vagy egy felugró ablakkal azt, hogy semmiképp ne hagyjuk ki az általuk legfontosabbnak tartott tartalmakat.

De itt is érvényes a web előtt már jóval közkeletűvé vált mondás, miszerint a pokolba tartó út is jóindulattal van kikövezve, és értjük mi, hogy alapvetően senki sem direkt akar használhatatlan weboldalt készíteni... de hát a manóba is, mindig sikerül valahogy.

Az ilyen idegesítő, hasznavehetetlen, tolakodó és bughalmazzá váló weboldalak minden rossz tulajdonságát szándékosan gyúrta egybe a Bagaar nevű dizájncég, amikor "megalkotta" az User Inyerface nevű oldalt. Már a cím is találó, hiszen az User Interface kifejezést az In yer face kifejezéssel vegyítik, ami amolyan "ezt a pofásba" jellegű szólás. És ez az oldal tényleg ilyen. Egyfajta játék, de az a típus, amitől rövid időn belül a plafonon leszel.

Tessék, ez a nyitólap, már eleve a belépés sem megy majd rögtön. Hidd el, sikerülni fog, de addig picikét megőrülsz. Vagy nagyon.

Ha mégis sikerül, jön a még durvább eresztés. Rosszul feliratozott gombok, bezárhatatlan popup ablakok, felesleges visszaszámláló, folyamatosan növekvő chat ablak, ami ráadásul hibásan egészíti ki azt, amit beírsz...

Egyébként bármilyen furcsa is, a "játéknak" van végcélja is: aki túljut minden borzalmon, az a Bagaar állásait hirdető oldalára jut, ahol többek között olyan fejlesztőket és dizájnereket keresnek, akik NEM ilyen weboldalakat készítenek. Nem is papolunk tovább, próbáljátok ki, mert szenvedni jó. Állítólag.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.