Hirdetés

Ideje elbúcsúzni a Samsung Galaxy S9-szériától



|

Rossz hírt közölt a Samsung a Galaxy S9 és az S9+ tulajdonosaival.

Hirdetés

Az utóbbi években szerencsére sokat javult az androidos mobilok hosszú távú támogatása, hiszen a Google például 3 új Android-főverziót és 5 évnyi biztonsági frissítést, a Samsung pedig 4 új Androidot ígér a legfrissebb készülékeinél.

Egyszer azonban minden jónak vége szakad, így előbb-utóbb még a legszívósabb telefonoknál is szembe kell néznünk a szoftveres támogatás végével. A 2018-ban bemutatott Samsung Galaxy S9-széria tulajdonosai számára most jött el ez az idő.

Hirdetés

A koreai gyártó ugyanis eltávolította a biztonsági frissítésekre jogosult eszközök listájáról a Galaxy S9-et és az S9+-t, ami azt jelenti, hogy az egykori zászlóshajók már ezeket a létfontosságú csomagokat sem kapják meg. A készülékek támogatása négy év után ér véget, ami nem tekinthető vészesnek, még ha az Android utolsó két verzióját már nem is kapták meg rájuk a felhasználók.

Az S9 és az 9+ így hivatalosan továbbra is az Android 10-et futtatja a OneUI 2.5-ös kezelőfelületével. Habár némi hozzáértéssel és utánajárással megoldható, hogy házilagos barkácsolással újabb rendszerre frissítsük őket, a legtöbbeknek valószínűleg az lesz a legjobb megoldás, ha elengedik ezeket a készülékeket, hiszen a biztonsági frissítések nélkül komoly kockázatnak tehetjük ki a személyes adatainkat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.