Hirdetés

Idén jön a Windows Lite



|

A Microsoft jelenleg is aktívan fejleszti a Windows Lite-ot, ami már a májusi fejlesztői konferenciáján bemutatkozhat.

Hirdetés

A Windows továbbra is uralja az asztali operációs rendszerek mezőnyét, bár a Chrome OS mostanában elkezdte feltornázni magát. A Microsoft az elmúlt években többször is próbálkozott olyan "lebutított" Windows rendszerrel, ami belépőszinten is sikeresebb lehetett volna. A Windows RT-vel azonban nem jöttek be az óriás számításai, a Windows 10 S pedig csak egy lecsupaszított Windows. 

Hirdetés

A következő próbálkozást a Windows Lite jelenti. Pletykák már régóta vannak erről az egyszerű felhasználói élményt garantáló, belépőszintű hardvereket jobban támogató új rendszerről. Most Brad Sams megtudta, hogy a rendszer jelenleg is aktív fejlesztés alatt áll, a tesztelést idén nyáron terjeszti ki a Microsoft. A Windows Lite már a májusi Build fejlesztői konferencián debütálhat. 

Van egy mintakép is arról, hogy nagyjából hogyan festhet majd a Windows 10 Lite. A tálca egyszerűbb, az ikonok középre, az óra jobbra költöznek. Van egy alkalmazásindító is, keresősávval, javasolt appokkal és letűzött programokkal, illetve külön dokumentum fül. Akad a rendszerben Intéző, ablakban futtatható és átméretezhető appok. A Microsoft azon dolgozik, hogy a Windows Lite-ot könnyebb legyen használni és karbantartani, mint bármilyen más Windowst.

A Win32-es asztali alkalmazások futtatása gyárilag egyelőre nem támogatott, csak az UWP-s programok futnak vagy a progresszív webes appok. A támogatás ötletét egyelőre nem vetette el a Microsoft, de a biztonság és a gyorsabb betöltés érdekében mindenképp konténerben való futtatást fontolgat.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.