Hirdetés

Idén sem lesz USB-C-s iPhone, jövőre pedig eltüntetheti a töltőcsatlakozót az Apple



|

A pletykák szerint nem hajlandó USB-C-re váltani az Apple, a jövő évi iPhone-okról pedig már teljesen eltűnnek a csatlakozók.

Hirdetés

Többször hallottuk az utóbbi hónapokban, hogy az Apple nem hajlandó USB-C csatlakozóra áttérni az iPhone készülékeinél, és az is felvetődött, hogy inkább minden portot leszednek a mobiljaikról. A legutóbbi szivárgások szerint tényleg ez az Apple terve, az iPhone 12 modellek idén megtartják a Lightning csatlakozót, a jövő évi iPhone 13 széria pedig vezeték nélküli töltésre, az adatok átviteléhez pedig úgynevezett Smart Connector rendszerre vált. 

Hirdetés

Mindezt olyan szivárogtatók is alátámasztották, akik a múltban pontosan szellőztettek meg Apple-újdonságokat. Azt mondják, hogy USB-C-s iPhone-okat is tesztelt az Apple, ezeket viszont nem küldi sorozatgyártásba, egy évig tart még ki ehelyett a Lightning port mellett a cég, majd jön a Smart Connector. 

Az elmúlt években többször kiderült, hogy az Apple mérnökei csatlakozók és gombok nélküli iPhone-ról álmodnak, nagy kérdés azonban, hogyan fogadják majd ezt az emberek. Android-fronton több ilyen próbálkozás is volt már, mind csúfos bukás lett, és még a Huawei is csúnyán megégette magát a virtuális hangerőgombbal a Mate 30 szérián. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.