Hirdetés

Időkapszula funkcióval bővül a Spotify



|

A zenestreaming-platform megmutatja majd, hogy mit hallgattunk egy évvel korábban.

Hirdetés

A Spotify még 2015-ben állt elő a Wrapped néven futó évösszefoglalóival, amelyek látványosan ábrázolt statisztikákon mutatják meg, hogy mit hallgattunk az adott esztendőben. A kifejezetten a közösségi médiás megosztásra tervezett formátum valósággal letarolta az internetet, s a népszerűsége miatt azóta számos alkalmazás le is másolta.

Ezt a sikert próbálja most megismételni a zenestreaming platform legújabb dobása, az időkapszula is, amely az aktuális zenei ízlésünket hivatott megdermeszteni az időben, hogy egy év múlva ismét szembesítsen vele.

Hirdetés

A Playlist in a Bottle, vagyis az üvegbe zárt lejátszási lista nevű újdonság a spotify.com/playlistinabottle linken érhető el, ahol különböző kérdésekre kell válaszolnunk, például hogy melyik dal emlékeztet a kedvenc emberünkre, vagy hogy melyiket szeretnénk az idén élőben is meghallgatni. A válaszokat egy tetszés szerint kiválasztott formájú tárolóba (üveg, játékmaci, farmerzseb, rágógumi-automata, uzsonnás doboz) zárhatjuk, amit az app 2024 januárjában fog "kinyitni" nekünk, természetesen megosztható formában.

Az új funkció összesen 27 országban érhető el, de ezek között sajnos nincs ott hazánk, így magyar felhasználóként legfeljebb a külföldön élők élvezhetik az olyan piacokon, mint például Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Spanyolország vagy az Egyesült Államok. További megkötés, hogy az időkapszulákat csak január 31-ig lehet elkészíteni, vélhetően épp azért, hogy a Wrappedhez hasonlóan a felhasználók ugyanabban az időszakban kezdjék majd megosztogatni őket, hathatós reklámot generálva a szolgáltatásnak.

A funkció működéséhez a Spotify alkalmazás legfrissebb verziója szükséges, és az ingyenes felhasználók is hozzáférhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.