Hirdetés

Időt nyertek a WhatsApp felhasználói, csúszik az adatvédelmi feltételek módosítása



|

Nem vonja vissza a tömeges migrációhoz vezető döntését a WhatsApp, csupán később lépteti hatályba a rendelkezést.

Hirdetés

A Facebook által tulajdonolt WhatsApp üzenetküldő blogbejegyzésben vázolta fel, miképp tervezi újult erővel, némileg tisztábban beharangozni januárban kisebbfajta felhördülést okozott, de továbbra is sínen levő, a GDPR miatt minket kevésbé érintő felhasználási és adatvédelmi feltételmódosításait.

Az elkövetkezendő hetekben az alkalmazás felugró ablakban fogja tájékoztatni és emlékeztetni felhasználóit arról, hogy frissülnek az irányelvek, így mindenki a maga tempójában olvashatja azokat végig. Hatályba immáron május 15-én fognak lépni,  tehát addig kell elfogadni a módosításokat (korábban ez a határidő február 8-a volt).

Hirdetés

Érintik a különféle vállalkozásokkal megejtett üzenetváltásokat és a velük járó adatmegosztást is, azaz hogy az így elküldött üzenetek nem esnek ugyanolyan védelem alá, mint a felhasználók közötti beszélgetések, valamint hogy ily módon kereskedelmi, azon belül is például facebookos hirdetéscélzási szándékkal is tárolhat az anyacég adatokat.

A WhatsApp már januárban is próbálta menteni a menthetőt, itt foglaltuk össze, hogyan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.