Hirdetés

Igazi fenevad lehet a Samsung új, tízmagos chipje



|

A kiszivárgott benchmark-eredmény alapján az Exynos 2400 végre tényleg felveheti a versenyt a konkurenciával.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S-széria európai vásárlói hosszú éveken át keseregtek, amiért a koreai gyártó az öreg kontinensen a saját, Exynos néven futó processzoraival árulta a csúcsmobiljait, ezek teljesítménye ugyanis évről évre csúnyán elmaradt az Egyesült Államokban és Kínában forgalmazott, Snapdragon-erőforrásra épülő modellekhez képest.

Az idén megjelent Galaxy S23 szériával a Samsung végre nekünk is a teljes értékű hardvert adja, az ajtón kiebrudalt Exynos azonban a pletykák szerint jövőre az ablakon mászhat vissza, ezúttal viszont könnyen lehet, hogy nem leszünk morcosak a dolog miatt.

Hirdetés

Az első benchmark alapján ugyanis a koreaiak új csúcsprocesszora, a 10 magos kialakítással érkező Exynos 2400 egy igazi erőgépnek ígérkezik. Az információ egy szivárogtatótól származik, aki a Twitteren osztotta meg, hogy a chip egymagos teljesítményben 1711 pontot, többmagosban pedig 6210 pontot ért el a Geekbench 5 teszten. Ezek az abszolút csúcsértékek, míg az átlagolt eredmény 1530/6210 pontot hozott.

A 4 nm-es LPP+ gyártási eljárással készülő Exynos 2400 fő riválisa a Snapdragon 8 Gen 3 lesz, ám ezt csak az ősz során mutatják be, így semmit nem tudni a képességeiről. Az S23-sorozatot is hajtó Snapdragon 8 Gen 2-höz képest ugyanakkor jelentős előrelépést ígér az új Samsung-chip: a novemberben piacra dobott SoC "csak" 1604-5311 pontot ér el a Geekbench-erőmérésen.

A nagy kérdés tehát az, hogy mit lép erre a Qualcomm, de a jelenlegi generációhoz mért 31%-os pontelőnyt elnézve a Samsungnak most lehet némi esélye arra, hogy végre befogja az amerikai vetélytársát. Európai vásárlóként ildomos is drukkolni a cégnek, hiszen nagy valószínűséggel az Exynos 2400 duruzsol majd az EU-ba érkező Galaxy S24-ekben. Ami jó hír, hogy az eddigi szivárgások alapján a gyártó arra használhatja a Snapdragon-licenc ejtésével spórolt pénzt, hogy 256 GB-ra növelje a csúcsmobilok alap tárhelyét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.