Hirdetés

Igazi retró csemege: teljes hosszában megnézhető a Windows 95 bemutatója



|

Nosztalgikus és fájdalmas pillanatok varázslatos elegye a Microsoft 1995-ös műsora.

Hirdetés

Hosszú utat tett meg a Windows az első verziójának 1985-ös megjelenése óta, ebben pedig hatalmas mérföldkőnek számít az Windows 95, amely olyan újdonságokat hozott az operációs rendszerbe, mint az elengedhetetlenné vált Start menü, a 32 bites architektúra és a szép karriert befutó Internet Explorer webböngésző.

A Windows 95 azonban nem csak arról híres, hogy kikövezte az utat a modern utódjai előtt: kisebbfajta kultusznak örvend a vicces momentumokban bővelkedő bemutató eseménye is, amit most először teljes egészében nézhetünk meg a YouTube-on.

Hirdetés

Az 1995 nyarán tartott színpadi műsor legendáját az itt-ott felbukkanó kivágott jelenetei alapozták meg, a show összefüggő verziója viszont eddig sehol sem volt elérhető. A másfél órás, belsős használatra szánt filmet a Blue OS Museum nevű YouTube-csatorna szállította le, melynek üzemeltetője VHS-ről rippelte be a történelmi jelentőségű képsorokat.

A Windows 95 1995. augusztus 24-i rajtját óriási kampány előzte meg, ennek része volt az ünnepélyes Launch Event is, ahol a TV-s sztárműsorvezető, Jay Leno kalauzolta végig a közönséget az operációs rendszer újdonságain. Nehéz kiemelni az esemény csúcspontjait, de az üvöltő Steve Ballmer (4:26-tól), a CD-kkel kirakott ingben megjelenő "rajongó" (21:54-nél) és az óriási egeret formázó autó (34:52) bizonyosan ott vannak a TOP 10-ben. Ha időd engedi, mindenképp nézd végig a teljes filmet, sosem kerülsz ennél közelebb az időutazáshoz.

Ha pedig ennél bővebben is érdekel a Windows történelme, korábbi cikkünket ajánljuk, melyben a kezdetektől a 2015-ös Windows 10-ig vettük végig az operációs rendszer fejlődését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.