Hirdetés

Igen hasznos funkcióval bővül a Google Drive

|

Egy szimpla letiltással megakadályozhatjuk majd a kéretlen tartalmak beérkezését.

Hirdetés

Jó eséllyel közületek is sokan elég gyakran megfordultok a Google Drive felületén, aminek egyik nagy előnye, hogy egy-egy megosztott fájlon akár több felhasználó is ügyködhet egyszerre.

A dokumentumok megosztása ráadásul pofonegyszerűen zajlik, hiszen elég csak megadni egy felhasználó e-mail címét ahhoz, hogy bevonhassuk őt a munkába, viszont ennek a szimpla megoldásnak megvan azért az árnyoldala is.

Hirdetés

Például simán előfordulhat így, hogy valaki nemkívánatos tartalmakat vagy rosszabb esetben vírust oszt meg egy másik felhasználóval, miután sikerült megszereznie az e-mail címét. A Google már korábban jelezte, hogy keresi a megoldást erre a kellemetlen problémára, és nagyon úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálnia azt.

A tervek szerint ugyanis a közeljövőben minden egyes felhasználó számára elérhető lesz egy olyan funkció, amivel egész egyszerűen letilthat másokat, így megakadályozva a kéretlen tartalmak megjelenését. A blokkolt illető a jövőben már nem tud megosztani dolgokat velünk a Drive-on, de arra is van lehetőségünk, hogy az általa korábban megosztott fájlokat és mappákat töröljük. Sőt, még az adott felhasználó bizonyos jogait is visszavonhatjuk.

Remélhetőleg ennek az apróságnak köszönhetően némileg biztonságosabb lesz a munka a Google Drive-on. Ti milyen gyakran használjátok egyébként ezt a felületet?

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.