Hirdetés

Igencsak amatőr rendszerhiba miatt buktak meg rengetegen az amerikai felvételin



|

A problémát az okozta, hogy a vizsgához használt platform nem minden képformátumot tudott kezelni.

Hirdetés

A koronavírus-járványra való tekintettel az amerikai felvételi bizottság lehetővé tette, hogy a középiskolás diákok digitálisan is vizsgázhassanak. Ennek egyik módja az, hogy a feladat megoldásait lefényképezve, majd a megfelelő platformra feltöltve küldhetik el, ám egy elég bugyuta hiba következtében sokan komoly problémával találták szembe magukat.

Hirdetés

Sok felvételiző úgy szerette volna leadni az emelt szintű tananyagot tartalmazó AP-vizsgájának megoldásait, hogy telefonjukkal készítettek egy képet, majd megpróbálták azt feltölteni a rendszerbe. Ám sokaknak ez nem sikerült, így végül elégtelen értékelést kaptak, ráadásul időközben kiderült, hogy pontosan miért is történhetett ez.

A felvételihez használt platform ugyanis csak a JPG, JPEG és PNG formátumokat képes kezelni, így a jelek szerint a más típusú képfájlokkal egyáltalán nem tud mit kezdeni. Mindez kifejezetten amatőr megoldásnak tűnik annak fényében, hogy az iPhone-ok és több új androidos telefon is már HEIC formátumban menti el a képeket.

Szerencsére a vizsgázók nagy többségének sikerült leadnia a megoldásait, de még így is több tízezer tanulót érinthetett ez a probléma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.