Hirdetés

Ígéretes koncepcióként indult, végül börtönt ért a mérnököknek ez a kínai jármű



|

Nem elég, hogy kudarcot vallott az ötlet, a visszaélések miatt többen még börtönbe is kerültek.

Hirdetés

Hiába az erős infláció és az egyre nehezedő, a világ szinte minden táján megfigyelhető pénzügyi helyzet, az autós forgalom, legyen az elektromos, vagy belsőégésű motor által hajtott, nem úgy tűnik, hogy csillapodna, amire sokan, sokféle megoldást próbáltak már kitalálni, egyre azonban senkinek nem sikerült olyan ötlettel előállnia, amivel tényleg egyszer és mindenkorra félre tehetnénk az autókat.

Vannak azonban olyan ötletek is, amik az autókkal együttműködve oldanák kicsit a dugókat, amik egyre nagyobb problémát okoznak a világ nagyvárosaiban.

Hirdetés

Ilyen volt az a kínai "magas busz" koncepció is, ami két forgalmi sáv fölött haladt volna, így elkerülve a dugót.

A mérnökök végül elő is álltak egy tesztmodellel, ez azonban sosem került használatba, soha egyetlen civil életét sem könnyítette meg. A projekt részben abba bukott bele, hogy egyszerűen nem találták elég innovatívnak ahhoz, hogy tovább finanszírozzák, a helyzeten pedig az sem segített, hogy számos visszaélés történt a projekt körüli pénzekkel, ami miatt több ember kapott letöltendő börtönbüntetést is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.