Hirdetés

Így akarja megvédeni az Instagram a fiatalokat a számukra veszélyes tartalmaktól



|

A 16 év alatti felhasználók sokkal kevesebb tartalmat fognak látni alapból.

Hirdetés

Az Instagramra hivatalosan legalább 13. életévüket betöltött személyek regisztrálhatnak - ez persze nem egy kijátszhatatlan rendszer, önbevallásos alapon működik, de ha őszinték a kamaszok, életbe lépnek náluk olyan szűrők, amik több-kevesebb sikerrel megakadályozzák, hogy nem az életkoruknak megfelelő tartalmak jelenjenek meg náluk. Ez most, miután a feedben már több az ismeretlenektől származó videó és poszt, mint a követett személyek és oldalak feltöltései, különösen fontos.

A közösségi oldal mostantól minden 16 éven aluli fiatal esetében automatikusan a legszigorúbb szűrést alkalmazza, így az erőszakos, szexuális tartalmú, kozmetikai beavatkozásokat és más kényes témákat mutató posztok kisebb valószínűséggel jelennek meg náluk. 

Hirdetés

Az Instagram három szintet különböztet meg a szűrésnél, ezek közül a legengedékenyebbet csak 18 éven felüliek engedélyezhetik. Az érzékeny vagy felnőtteknek való tartalmak alapvetően a keresőben, az ajánlott reelek formájában, a hashtageken keresztül vagy az ajánlott posztok között is felbukkanhatnak.

A legszigorúbb beállítások alkalmazása esetén, mint azt egy szóvivő elmondta, nem lesznek láthatóak például az erőszakossá fajult tüntetéseken készült felvételek, kivéve ha azokat olyan fiók osztotta meg, amit a felhasználó követ. 

A 16 éven aluliak a napokban az app megnyitása után figyelmeztetést kaphatnak, amely arra kérheti őket, hogy ellenőrizzék beállításaikat. Természetesen inkább a szülők felelőssége lesz ezután is, hogy megpróbálják megvédeni a gyermekeket a nem nekik való tartalmaktól, hiszen a fiatalok számára épp a szabályok áthágása jelent izgalmat, és a közösségi oldalak üzemeltetőinek is korlátozottak a lehetőségei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.