Hirdetés

Így aktiváld Androidon a Chrome sötét módját



|

Egy apró trükkel a Chrome böngésző felülete és az oldalak is sötét módban használhatóak Androidon.

Hirdetés

Manapság egyre több okostelefon-tulajdonost hoz lázba a sötét mód kifejezés, vagyis az, ha a készülék kezelőfelülete vagy az appok kezelőfelülete sötétszürkére/feketére vált. 

Hirdetés

Mostanában újra divat lett a fekete háttér és fehér szöveg, ez ugyanis nem csak a szemeinket, de OLED-kijelző mellett az okostelefon akkumulátorát is kímélheti a fehér háttérrel és fekete betűkkel szemben. Míg sötét szobában is óriási pluszt jelenthet, addig este is nagy segítség, és másokat sem idegesít a közvetlen környezetünkben a mobilkijelző fénye annyira. Vannak persze olyanok is, akik egyszerűen csak a kinézete miatt akarnak sötét módot. 

A Google az utóbbi időben egyre több alkalmazásában teszi elérhetővé a sötét módot, amire szükség is van, hiszen a Material Design miatt vakítóan fehér hátteret használnak az óriás termékei. 

Aki szeretne az androidos Chrome böngészőben is átállni a sötét módra, az immáron néhány egyszerű beállítással megteheti. A sötét mód ugyanis már támogatott a legutóbbi androidos Chrome appban, a 74-es verzióval kezdődően. A funkció beállításához csak néhány lépést kell követni. 

Először is nyissuk meg a Chrome appot. Ezután a címsorba írjuk be, hogy [chrome://flags], majd nyomjunk Entert. A keresőbe írjuk be, hogy [dark mode], majd a képen látható két találatnál állítsuk át a legördülő dobozt [enable] beállításra. A változtatások elvégzése után indítsuk újra a Chrome-ot. Ezután a Beállításokban már ott lesz a sötét mód, amely be- és kikapcsolható, a kezelőfelület mellett pedig a weboldalakon is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.