Hirdetés

Így áll most az androidos platform



|

Augusztusra 2,5 százalékot javított az Oreo, de még így sem áll túl fényesen a Google tavalyi rendszere. Az Android 9 Pie a statisztikába sem kerülhetett bele.

Hirdetés

A Google nem is olyan régen tette közzé az Android platformra és a különböző főverziók piaci részesedésére vonatkozó legújabb, augusztusi statisztikákat. Aki azt várta, hogy az Android 9 Pie már megjelenik a listában, annak csalódnia kell. 

Hirdetés

A Google Play Áruházat meglátogató androidos eszközöknek még a 0,1 százalékán sem fut Android 9 Pie operációs rendszer, ezért az idei verzió nem kerülhetett be a statisztikákba. Az Android 9 Pie egyelőre csak a Google Pixel készülékeire és az Essential Phone-ra tölthető. 

A legtöbb androidos eszköz az Android Nougat verzióját futtatja. Az Android 7.0 a készülékek 10,5, a 7.1 20,3 százalékán van rajta, ezzel a Nougat 30,8 százalékon áll. Az előző hónapban pont ugyanez az érték jellemezte a két évvel ezelőtti rendszert. 

Az Android 8.0 és 8.1 Oreo az összes androidos eszköz 14,6 százalékán van rajta (az előző hónapban ez 12,1 százalék volt). 

A Nougat után a második legelterjedtebb verzió az Android 6.0 Marshmallow, az eszközök 22,7 százalékán fut. Az 5.0 és az 5.1 Lollipop a készülékek 19,2 százalékán van rajta, míg a KitKat az okostelefonok és tabletek 8,6 százalékán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.