Hirdetés

Így állíts be monó audiót a Windows 10-ben



|

Munka közben is lehet zenét hallgatni, de ha fél füllel a külvilágra figyelnél, beválhat a monó audio használata.

Hirdetés

A PC-ből jöhet monó és sztereó hang: a sztereó értelemszerűen sokkal jobb élményt garantál, elvégre a hang több csatornából jön, illetve általában két hangszóróból. A monó audio viszont csak egy csatornát használ vagy pedig mindet egybe kombinálja. Mikor lehet ennek értelme? Ha például dolgozol, de zenét hallgatnál, miközben fél füllel azért a külvilágra is odafigyelnél. Így akár egyetlen fülhallgató is értékelhető hangzást eredményez majd.

Hirdetés

A Windows 10-ben meglehetősen egyszerű feladat a monó audio engedélyezése. Igazából az egyetlen trükk az, hogy meg kell találnod, hová rejtette a Microsoft. 

Első lépésben nyisd meg a [Gépházat], majd navigálj a [Könnyű kezelés] menübe. A bal oldali panelen ezután görgess le a [Hallás] szekcióig. Itt találsz majd egy [Hang] sort, nyomj rá. 

A jobb oldalon ezután már megjelenik a [Monó hang bekapcsolása] sor, egy gombbal együtt. Itt tudod aktiválni a funkciót. 

Ez minden egyes, a rendszerhez csatlakoztatott audioeszközre érvényes lesz: a hangszórókra, a vezeték nélküli fejhallgatókra és hangszórókra, valamint a vezetékes megoldásokra is. A különbség persze fül- vagy fejhallgató mellett a legnagyobb.

A kapcsoló használatára pedig azért lehet szükség, mert ha sztereóban hallgatnád a zenét, de csak egy fülhallgatóval, akkor nem hallod a fájl teljes tartalmát. Ez filmeknél még észrevehetőbb - de monóban nincs ilyen probléma. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.