Hirdetés

Így állítsd be az alapértelmezett alkalmazásaidat Androidon



|

A legutóbbi Android verziókban szerencsére egyszerű feladat az alapértelmezések beállítása.

Hirdetés

Az Android egyik erőssége, hogy a felhasználók tetszés szerint választhatják ki az alapértelmezett alkalmazásaikat az egyes műveletekhez. A nekünk leginkább megfelelő böngészőt állíthatjuk be elsődlegesként, ahogyan az SMS-ek küldéséhez és fogadásához, a telefonáláshoz vagy a főképernyő kezeléséhez is mi adhatjuk meg, hogy melyik appot használja a rendszer. 

Hirdetés

Az alapértelmezett alkalmazások beállítása szerencsére az Android Nougat és O verzióiban már több mint egyszerű. 

Az alapértelmezések módosításához igazából elegendő belépnünk a [Beállításokba], majd az [Alkalmazások] menüt kiválasztanunk. A Nougatban ezután a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonra kell nyomnunk, az Android O-ban a [Speciális] sorral lenyitnunk a további lehetőségeket. 

Ezután a megfelelő sort választva egy olyan ablak tárul elénk, amelyben egy helyre gyűjtve láthatjuk az alapértelmezett appokat. 

A megjelenő lehetőségeknél elegendő rányomnunk egy-egy sorra, és máris felugranak a választható opciók, amelyeket egyetlen érintéssel érvényesíthetünk. 

Általában egyébként az appok első használatakor felugrik egy üzenet, amelyben alapértelmezetté tehetjük a nemrég telepített programot. Ha később meggondolnánk magunkat, a fentebb leírt menüben bármikor módosíthatjuk a beállítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.