Hirdetés

Így búcsúznak a mémek az Internet Explorertől



|

Az online közösség természetesen nem hagyta szó nélkül a legendásan rossz böngésző nyugdíjazását.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Microsoft tegnap végleg megszüntette a közel 27 éves Internet Explorer támogatását, amely helyett ugyan már 2015-ben bevezették a később Chromium-motorra áthelyezett Edge-et, de a Statcounter adatai szerint még mindig van több mint fél százaléknyi felhasználó, akik makacsul kitartanak mellette.

A világ egykori legnépszerűbb böngészőjének nyugdíjazásával a felhasználókat a Microsoft Edge-be irányítják át, melyben kompatibilitási üzemmód biztosítja, hogy az Explorerre szoruló oldalakat is meg tudjuk tekinteni. Az online közösséget természetesen nem hagyta hidegen a búcsú, és mémek hada igyekszik megemlékezni a szebb napokat látott szoftverről.

Hirdetés

A legtöbben természetesen a régi poénra építenek, amely az Internet Explorer lassúságát figurázza ki. Tény és való, hogy az IE már az Edge előtti években sem volt a sebesség bajnoka, így a piaci dominanciára törő Google Chrome gond nélkül söpörhette félre, a többi vetélytársával együtt. A lassú IE-mémek egyik korai képviselője az alábbi darab volt, ami most ismét nagyot megy a neten.

Ez a másik mém pedig arra igyekszik rámutatni, hogy szegény Internet Explorer még a saját búcsúbuliját is lekési, mert még mindig a 2014 nyarán indult Ice Bucket Challange-nél tart.

És hát arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a hanyatló Internet Explorernek nem csak a tempóval, de a megbízhatósággal is komoly gondjai voltak. A mémerek szerencsére ezt is dokumentálták az utókornak:

Természetesen az a poén sem maradhat ki a repertoárból, mely szerint az előre telepített Internet Explorer kizárólag arra volt jó, hogy letöltsünk vele egy jobb webböngészőt, abban viszont nem akadt párja. Az alábbi mém szerint ez olyannyira igaz, hogy még a szoftver sírkövére is ezt kellene felvésni.

Mások viszont nem bántak ilyen kegyetlenül a Microsoft eredeti böngészőjével, és nosztalgikus húrokat pengetve búcsúztak tőle. Ilyen a Toy Story 3 érzelmes végső jelenetét felidéző mém is.

Egy másik alkotó odáig ment, hogy egyenesen tragédiaként állítja be az Internet Explorer nyugdíjazását, Junius Brutus Stearns 1851-es olajfestményét, a "Washington a halálos ágyán"-t felhasználva. A haldokló Explorert a többi böngésző siratja, és valahol (nagyon-nagyon) mélyen mi is átérezzük a fájdalmukat.

Ugyanakkor lehet ezt máshogy is, a Google Chrome akár örömködhet is egy kört az egykori legnagyobb riválisa csúfos vége felett.

A halál-motívum egy egészen rendhagyó feldolgozása az alábbi mém, amely arra mutat rá, hogy az Explorer is tagja lett a 27-esek klubjának, vagyis azoknak a nagy hatással bíró zenészeknek, akik 27 éves korukban hagyták itt a világot. Ez viszont nem csak azért sántít, mert vétek Jimi Hendrixhez és Jim Morrisonhoz hasonlítani az IE-t, de azért is, mert a böngésző csak augusztus 16-án ünnepelte volna a 26. születésnapját

Nekünk nagyon tetszett a következő kép, ami ugyan nem klasszikus mém, de kiválóan felidézi azt a kort, amikor a szabadidőnk komoly hányadát vitte el, hogy óvatlan rokonaink és ismerőseink böngészőjéből törölgettük az invazív toolbarokat.

Végezetül pedig egy Twitter-felhasználó rajzával búcsúzunk, aki szerint az Internet Explorer a szoftveres mennyországban keblére ölelheti majd Clippyt, azaz Gem Gézát, a Microsoft Office szószátyár segédjét. Kétségtelenül tiszteletteljesebb elképzelés, mint az a mém, amely egy WC-ben bukkant rá a munkanélkülivé vált gemkapocsra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.