Hirdetés

Így csinálhatsz képernyőképet a Galaxy S9 és Galaxy S9+ okostelefonokon



|

A művelet egyszerű, de nem minden készüléken ugyanaz a mikéntje. Megmutatjuk hogyan lehet képernyőképet készíteni a Samsung aktuális zászlóshajóin.

Hirdetés

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy egy androidos okostelefonon a világ legegyszerűbb dolga képernyőképet készíteni, azért nem mindenki van tisztában azzal, hogyan kell. A dolog azért is érdekes, mert nem minden készüléken ugyanazok a műveletek. Megmutatjuk, hogy mit kell tenni egy képernyőképért a Samsung aktuális zászlóshajóin, vagyis a Galaxy S9, a Galaxy S9+ és a Galaxy Note 8 modelleken. 

Hirdetés

Mivel a Samsungról van szó, ezért természetesen több módszer is van a képernyőképek készítésére. 

1. Nyomd le a bekapcsológombot és a hangerő lefelé gombot egyszerre

A művelet hatására egy hangot játszik le a készülék, és a kijelző is ad visszajelzést arról, hogy ezzel a billentyűkombinációval elkészítettük a képernyőképünket. Ezután egy apró előnézet jelenik meg a jobb alsó sarokban, a tényleges képernyőképpel és néhány további opcióval. A képre ugyanis rajzolhatunk, és szerkeszthetjük is, igény esetén vághatjuk, szűrőt húzhatunk rá vagy matricákat adhatunk hozzá. A címkézés ugyanúgy megoldható innen, ahogyan a megosztás és a törlés is. 

Mi az elegánsabb, másik képernyőkép-készítési mód? 

2. Húzd el a tenyered élét a kijelző egyik szélétől a másikig

A készülék ennek hatására a fent említett módon jelez, és elmenti a képernyőképet. Az apró előnézeti ablak és a kapcsolódó opciók itt is megvannak. Fontos megjegyezni, hogy ha a tenyér szélével történő simogatás nem hoz eredményt, akkor elsőként be kell kapcsolnunk a [Beállítások > Speciális funkciók > Felvétel tenyérhúzással] opciót. 

Aki pedig nem szeretné többé látni az előnézeti ablakot és a szerkesztési lehetőségeket a képernyőképek elkészítése után, annak a [Speciális funkciók > Intelligens felvétel] opciót kell kikapcsolnia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.