Hirdetés

Így csinálhatsz pitét a Raspberry Pi lapka PC-ből



|

A Pi és a Pie szavak megkavarásával valaki úgy gondolta, jó móka lesz pite formájú házba csomagolni a lapka PC-t.

Hirdetés

A DIY-közösség mindig villant valami érdekeset, ami még a mai tech szektorban is szokatlannak mondható. A Raspberry Pi lapka PC-khez például rendszeresen készülnek rendhagyó és extravagáns házak. Valószínűleg nincs mindenki tisztában azzal, hogy lapka PC nevének második tagját helyesen úgy ejtjük, ahogy az angol pie (azaz pite) szót. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy a Raspberry Pi 4-hez el is készült az a ház, ami a lapka PC-ből egy nagy műpitét csinál...

Hirdetés

A 3D-s modell megálmodója Marco Valenzuela volt, ő az Addictive Design Studiónak állította össze ezt a megoldást, ami a Raspberry Pi 3 és 4 modelleket tudja befogadni. 

A ház valódi, piteszerű textúrát kapott, és amellett, hogy védi a hardvert, hordozhatóbbá is teszi azt. Persze 3D-nyomtatni kell az alsó és felső darabot, amit aztán össze lehet illeszteni. A HDMI port, SD-foglalat és USB portok mind hozzáférhetőek maradnak. A terveket pedig bárki letöltheti ingyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.