Hirdetés

Így csinálj GIF-ből videót



|

A VirtualDub elég régi alkalmazás, azonban a segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetsz a GIF mozgóképekből videót.

Hirdetés

A legtöbben általában arra keresik a megoldást, hogy miként konvertáljanak át egy videót GIF képfájlba, esetleg hogyan rögzítsenek eleve GIF fájlformátumba. Éppen ezért a piac tömve van olyan megoldásokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy a videókból GIF-et gyárts. Az viszont már keményebb feladat, hogy találj egy programot, ami ezt fordítva csinálja, és a GIF-ből készít videót. Bármi is legyen az oka, hogy videót szeretnél konvertálni egy GIF-ből, szerencsére a feladat megoldható. 

Hirdetés

Mindehhez csak a VirtualDub alkalmazásra lesz szükséged. Ez a program igen régi már, ami azt illeti, közel 5 éve egyáltalán nem is frissült. Ennek ellenére a mai napig is remekül működik, a Windows 10 alatt is. A SourceForge-on keresztül szerezhető be

A konvertálás előtt természetesen szükséged lesz az átalakítani kívánt GIF fájlra. Ha ez megvan, és letöltötted a VirtualDubot, akkor tömörítsd ki az archívumot, majd futtasd a benne lévő VirtualDub.exe fájlt. 

Menj a [File > Open video file] lehetőségre, majd a legördülő menüben állítsd be, hogy GIF fájlokat keresel. Ezután a megnyitás párbeszédablakon belül már kijelölheted az átkonvertálni kívánt GIF-et. 

Ha a fájl megnyílt, akkor már könnyen gyárthatsz belőle videót. Ehhez kattints a [File > Save as AVI] lehetőségre. Ezután a GIF-ből egy AVI videofájlt kapsz. Ez bár nem olyan népszerű formátum, mint az MP4, de a legtöbb készüléken gond nélkül lejátszható, és akár egy online konvertálóval is gyorsan átalakítható, ha mindenképp MP4-re lenne szükséged. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.