Hirdetés

Így csinálj szkennert az okostelefonodból



|

Mutatunk néhány kiváló appot, amelyekkel bármi gyorsan digitalizálható.

Hirdetés

Manapság egyre több dolog kell nálunk legyen digitálisan, a fotók és videók mellett dokumentumok is. Ezeket gyakran e-mailben is továbbítanunk kell, és figyelembe véve azt, hogy a mai okostelefonok kamerái mire képesek, nagyon jó ötlet szkennerként bevetni a mobilt, és digitalizálni a nyomtatott tartalmakat. Milyen appok segíthetnek a legtökéletesebb eredményt elérni? Mutatunk néhányat. 

Hirdetés

A legtöbb androidos mobilon már eleve rajta lesz a Google Drive és esetleg az Evernote. Ezek mindegyike támogatja a dokumentumok szkennelését, majd körbevágja a képet és beállítja a kontrasztot. Következnek az alternatívák. 

Scannable - iOS

Az ingyenes Scannable az Evernote része, de iOS-en különálló appot jelent. Automatikusan érzékeli a keresőben megjelenő dokumentumokat, fotóz, majd méretre vág - de persze manuális módot és szinkronizálást is támogat. 

Scanbot - Android | iOS

Szintén ingyenes a Scanbot, amit sokan a legjobbnak tartanak. A motorja automatikusan dolgozik, csak a papírra kell irányítanunk a telefont. Több szűrő is van, illetve szkennelési mód, egymás után több oldalt is digitalizálhatunk vele. A Pro verzió még optikai karakterfelismerést és kézírást is támogat. 

Genius Scan - Android | iOS

Ugyancsak ingyen van, szintén automatikusan dolgozik, de kicsit lassabb és körülményesebb. Nyomtatás előtt mindenesetre tudja módosítani a skálázást, iOS-en pedig még alá is lehet írni vele a dokumentumot a Genius Sign app társításával. 

CamScanner - Android | iOS

Szintén lassabb és automatikus módja sincs az ingyenes CamScannernek, de magától észreveszi a dokumentum széleit, és körbevágja azt, ahogy kell. Lehet vele továbbá címkézni, valamint van optikai karakterfelismerése (havi 5 dollárért). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.