Hirdetés

Így derítheted ki, merre jár a Mikulás karácsonykor



|

A Google és az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság is lehetőséget ad rá, hogy nyomon kövesd a Télapó útját.

Hirdetés

Már majdnem két évtizedes múltra visszatekintő tradíciót tart életben a Google azzal, hogy 2004 óta minden évben december 24-én fellövi dedikált oldalát, minek segítségével kicsik és nagyok is valós időben tarthatják szemmel a Mikulást, amint rénszarvasok vontatta szánján körberepüli a világot, majd a magánlaksértés tényállását számtalan alkalommal megvalósítva ajándékokat helyez el a karácsonyfák tövében.

A teljesen magyar nyelvű oldal tanúsága szerint a Mikulás (vagy Télapó, Karácsonyapó, nevezzük, ahogy akarjuk) Új Zélandról indult, és sorra végiglátogatta Polinézia és Mikronézia szigeteit, mielőtt áttért volna Ázsia keleti csücskére. Hozzánk várhatóan éjfél körül fog megérkezni.

Hirdetés

De a Google nem érte be ennyivel, ha ugyanis lejjebb görgetünk, a térkép alatt rengeteg aranyos kisfilmet, lapozgatható történetet és minijátékot találunk, minek következtében a keresőóriás megoldása nemcsak interaktívabb, hanem egyúttal sokkal inkább rászolgált a családbarát jelzőre, mint a NORAD, azaz az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság saját Mikuláskövetője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.