Hirdetés

Így festenek majd az iOS 15 legújabb emojijai



|

A leolvadó arc és a terhes férfi is beköszön az iPhone-okra.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben számoltunk be róla, hogy az emojikért felelős Unicode véglegesítette az Unicode 14.0-s szabványt, ami 37 új emojival bővítette a repertoárt. A gyártók előtt így már lassan fél éve nyitva áll az út, hogy implementálják a friss készletet, a Google után pedig most az Apple is célegyenesbe ért a feladattal.

Az iOS 15.4 nemrég megjelent első bétája ugyanis nemcsak a maszkos Face ID arcazonosításban hoz változást a jelenlegi verzióhoz képest, de már ott lapulnak benne a legújabb emojik is.

Hirdetés

Az alábbi képen láthatjuk, hogy miként faragták a saját stílusukra a cupertinóiak az Unicode "nyers" mintáit. Az Apple egyetlen rajzot sem hagyott ki, így a troll, a diszkógömb és az ajakba harapós száj mellett visszaköszön a gendersemleges "koronás személy", a terhes férfi és a leolvadó arc is.

Forrás: Emojipedia

Az iOS 15.4-et egyelőre csak a fejlesztői fiókkal rendelkező felhasználók telepíthetik, a kész verzió megjelenése valamikor a tavasz során várható. Ha viszont az emojik távolabbi jövője érdekel, ide kattintva már böngészheted az Unicode 15.0 jelöltjeinek listáját, melyek a tervek szerint 2023-ban érkeznek meg a nagyobb operációs rendszerekbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.