Hirdetés

Így festhet a Samsung feltekerhető kijelzős mobilja



|

A koreai gyártó több izgalmas elképzelést is levédetett, melyek közül kikerülhetnek a jövő technológiái.

Hirdetés

Sokak számára még a hajtogatós mobilok kategóriája is egészen frissnek hathat, hiszen ez még csak néhány éve hódít a piacon, s habár egyre növekszik iránta az érdeklődés, bőven van még hová fejlődniük az origami-készülékeknek akár strapabírás, akár a hagyományos modellekhez mért ár/érték-arány terén.

Az általunk is tesztelt Z Fold3-mal és Z Flip3-mal piacvezető Samsung azonban hosszú távon számol a szegmenssel, amit az is jelez, hogy a dél-koreai óriás már egy sor szabadalmat levédetett egy feltekerhető kijelzős koncepcióval.

Hirdetés

Elsőként a Patently Apple adott hírt róla, hogy ebben a hónapban a Samsung két részletben már 20 szabadalmat nyújtott be a feltekerhető kijelzővel ellátott, oldalra kihúzható mobilja kapcsán. Az alábbi galériában néhány ábra látható a dokumentációkból, az elképzelések alapján egy jóval kecsesebb dizájn körvonalazódik, mint a jelenleg használt zsanéros megoldások.

Más kérdés, hogy ez a kialakítás vajon mennyire bírná a mindennapok viszontagságait, ugyanakkor fontos megismételni, hogy egyelőre csak koncepciókról beszélünk, vagyis semmi sem garantálja, hogy egy valódi termék formájában is viszontláthatjuk a rajzokat.

Az viszont már csak a szabadalmak puszta mennyiségéből is egyértelmű, hogy a Samsung erősen ráfeküdt a témára, ezért a SamMobile és a Concept Creatorként ismert Jermain Smit megpróbálták elképzelni, miként is festene egy ilyen készülék, az ebből született rendereket ide kattintva leshetitek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.