Hirdetés

Így fog megvédeni minket a Google Dokumentumok a gyanús weboldalaktól



|

Egy olyan funkcióval készül a Google, amely sok kellemetlenségtől kímélheti meg az óvatlan felhasználókat.

Hirdetés

Nap mint nap rengetegen használják a Google Dokumentumokhoz kapcsolódó programokat, amelyek között van szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentáció-készítő is, emiatt nagyon hasznos lehet a csomag az irodai munka során. Így pedig különösen fontos, hogy a felhasználók ne azzal legyenek elfoglalva, hogy az ellopott adataik után szaladgálnak, és a Google igyekszik is gondoskodni a biztonságos munkavégzésről.

A vállalat nemrég bejelentette, hogy egy olyan funkcióval tervezi bővíteni még idén a platformot, ami remélhetőleg megvédi a felhasználókat a gyanús weboldalaktól és letöltésektől. A program mesterséges intelligenciát használva elvileg képes lesz automatikusan észlelni a Google Drive-ban megjelenő, problémásnak tűnő linkeket, figyelmeztetni fog minket rájuk, majd visszanavigál a biztonságba.

Hirdetés

Csak a Google Docs, a Sheets és a Slides lesz érintett a változásban, így más, talán kevésbé népszerű programok védtelenek maradnak, de persze nincs kizárva, hogy később ezekre is kiterjeszti ezt a megoldást a Google. Egyébként látszólag tényleg nagy szükség van erre a biztonsági intézkedésre, mivel nem ritka, hogy a Google Drive-on terjednek különböző átverések.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.