Hirdetés

Így futtathatsz Android Oreót asztali PC-n



|

Nemrég megérkezett az Android-x86 8.1, vagyis immáron asztali PC-n is futtatható az Android Oreo verziója.

Hirdetés

A Google Android operációs rendszerét alapvetően továbbra is ARM processzoros, érintőkijelzős okostelefonok és táblagépek használják. Az Android-x86 projekt azonban évek óta szállítja az átportolt Androidot, ami elindul az Intel és az AMD processzorral szerelt PC-ken is. 

Hirdetés

A héten a csapat kiadta az Android Oreo első stabil buildjét. Egy ideje már dolgoztak rajta, az RC verzió tavaly júniusban jelent meg. A stabil verzió most sokkal megbízhatóbb működést garantál, illetve minden olyan funkciót tartalmaz, ami benne van az Android Oreóban. 

Az Android-x86 8.1 32 és 64 bites verziókban egyaránt elérhető, támogatja a secure bootot és az UEFI-t is. Elméletileg egy lemezkép segítségével akár a PC tárhelyére is telepíthető, és a Windows, valamint az Android dual-bootos konfigurációban is használható. 

Az Intel, NVIDIA és AMD GPU-k esetében az OpenGL ES 3.x is támogatott, illetve Intel és AMD GPU-nál kísérleti támogatás van a Vulkan grafikához is. A külső USB-s eszközök és SD-kártyák mountolása automatikus, illetve támogatott a WiFi, Bluetooth és Ethernet, a kamerák, az audio és a multitouch is. A normál launcher mellett ott van a Taskbar is, ami asztalibb környezetet teremt a monitoron, átméretezhető és mozgatható ablakokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.