Hirdetés

Így gyógyítják a vakságot egy Cyberpunk 2077-be is beillő szerkezettel



|

Egy cég létrehozott egy mesterséges szaruhártyát, mely most először adta vissza egy megvakult ember látását.

Hirdetés

A nemrégiben megjelent Cyberpunk 2077-ben hatalmas hangsúly van azon, hogy az emberek különböző mesterséges implantátumokat használnak, melyek valamilyen szinten fokozzák egy adott szerv vagy végtag teljesítőképességét. Emellett a játékban látható, hogy az implantátumokat orvosi célokra használják, ez a technológia pedig már nem csak a sci-fikben, de a valóságban is létezik.

A CorNeat Vision gyógyászati cég állt elő a KPro nevű szaruhártya-implantátumával, mely képes visszaadni azok látását, akiknek vaksága ezen szerv sérüléséből ered.

Hirdetés

Most végrehajtották ez első sikeres műtétet, melynek köszönhetően bebizonyosodott, hogy az implantátum valóban képes ellátni funkcióját. Ebben a videóban a cég egy animáción keresztül magyarázza el a KPro működését és beültetésének módját:

A sikeres műtétet Izraelben hajtották végre, ahol további tíz páciens vár arra, hogy megkapja a mesterséges szaruhártyát. Ha ezek sikerrel lezajlanak, a cég elkezdi importálni  a technológiát, elsőként pedig olyan országokba jut el a CorNeat KPro, mint az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország és Hollandia.

Nyilvánvaló, hogy még messze vagyunk attól, hogy olyan implantátumok születhessenek, melyek emberfeletti képességekkel ruháznak fel bennünket, de az talán még fontosabb, hogy a gyógyításban már elkezdett megjelenni a technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.