Hirdetés

Így használd a Windows 98 ikonjait a Windows 10-ben



|

Nosztalgiázni szeretnél? Windows 10 alatt is bevetheted a Windows 98 klasszikus ikonjait.

Hirdetés

A Windows 98 anno sokaknál jól működött, és bár idővel elkerülhetetlen volt a frissítés, sokak emlékében ott van még, és vannak, akik a Windows 98-at a Microsoft valaha volt legjobb operációs rendszerei közé sorolják. Ha te is szeretnél egy kicsit nosztalgiázni (talán a Windows 7 nyugdíjazása kapcsán), akkor lehetőséged van arra, hogy a Windows 98 ikonjait Windows 10 alatt is bevesd. 

Hirdetés

Ehhez első körben szükséged lesz a Windows 98 lehető legtöbb ikonjára. Az egyik legjobb lelőhelyet itt találod meg. Görgess végig, és kattints rá arra az ikonra, amit használni szeretnél, majd mentsd el fájlként. PNG fájlt kapsz a letöltéskor, amit a Windows 10-ben való használathoz ICO fájllá kell alakítanod. 

Erre számos remek ingyenes megoldás létezik, az egyik legjobb és leggyorsabb talán az ICO Convert

Amint megvannak az átalakított ikonok, vedd célba a Gépházat, majd jöhet a [Személyre szabás]. Irány a [Témák > Az asztal ikonbeállításai]. Az itt lévő fő elemek ikonját innen már könnyedén leválthatod. Az ikonok persze olyan helyre legyenek lementve, ahonnan már nem mozdítod el azokat. 

A fájlok és mappák ikonjait mindezek után jobb kattintással, a Tulajdonságok menün keresztül tudod módosítani, a [Testreszabás] fülön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.