Hirdetés

Így használd offline a Google Fordítót az okostelefonodon



|

A Google Fordító az egyik legnagyszerűbb mobilos kellék, egy apró trükkel pedig internetkapcsolat nélkül is működik.

Hirdetés

A Google Fordító nem csak egy webes szolgáltatás, hiszen léteznek mobilos appok is, Android és iOS platformra egyaránt. Az app a szöveg és a beszéd lefordításában is tud segíteni, ráadásul optikai karakterfelismerést is támogat, tehát a lefotózott szöveggel is boldogul. Vagyis az egyik legnagyobb mobilos kellék. Mivel azonban webes szolgáltatást használ, logikus azt gondolni, hogy aktív internetkapcsolat kell hozzá. 

Hirdetés

Út közben azonban szerencsére nem muszáj internetkapcsolat, az app offline is használható egy apró trükkel. Mindössze a nyelvi csomagokat kell letölteni. Értelemszerűen ezt még akkor, amikor van elérhető netkapcsolat. 

A Google Fordító app megnyitása után a beállítások panelt kell előhívni, majd jöhet az [Offline fordítás] menüpont. A megjelenő kijelzőn már csak ki kell keresni az offline fordításhoz használni kívánt nyelveket. 

A listából bármelyik letölthető, de természetesen meg kell várni, míg a folyamat végbemegy. Ha minden kész, akkor ezután offline is használható az adott nyelvek fordítására az app. A funkció Android és iOS rendszereken is adott, a nyelvi csomagok később pedig bármikor törölhetőek. A letöltött csomag a beszéd, az írott szöveg és a lefotózott szöveg fordításában is segít. Időről időre ezeket a csomagokat mindenesetre frissíteni kell, akkor még pontosabb eredményeket adnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.