Hirdetés

Így használhatod az új, ingyenes Photoshop Camera appot



|

Az Adobe fotós és képmanipuláló alkalmazása kilépett a bétából, és már szabadon elérhető. Megnéztük, mit tud a Photoshop Camera, és első látásra egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből.

Hirdetés

Kamera-appokkal és fotómanipuláló alkalmazásokkal is Dunát, sőt annál is nagyobb vízhozamú folyamokat lehet már rekeszteni, de ha olyan profi versenyző lép színre, mint az Adobe, akkor érdemes megnézni, miben kínál egyedit vagy esetleg jobbat, mint a többiek. Ugyan első látásra nem sok különbséget észlelhetünk az eddig látottakhoz képest, ha jobban beleássuk magunkat a Photoshop Camera lelkivilágába, rájöhetünk, hogy egy kifejezetten igényes megoldással van dolgunk, amibe órákig bele lehet feledkezni.

Hirdetés

Milyen első látásra a Photoshop Camera app?

Egy dolgot előre szögezzük le: ez nem "az" a Photoshop, aki képmanipuláló appot keres az Adobe műhelyéből, annak ott a Lightroom Photo Editor, vagy a Photoshop Express. A Photoshop Camera teljesen másra való, de ezt hamarosan látni is fogjuk.

Az appot Androidra és iOS alá is ingyenesen elérhetjük, de ne csodálkozzon senki, ha esetleg neki nem ajánlja fel a telepítés lehetőségét, mivel egyelőre csak izmosabb mobilokkal kompatibilis - nemsokára mondjuk is, miért. Miután a telefonra került és elindítjuk (majd engedélyt adunk neki a kamera használatára és a tárhely elérésére), elsőre egy viszonylag megszokott, sőt kifejezetten puritán kameranézetet kapunk.

Itt nem az a fontos, milyen finombeállításokra van lehetőség a fényképezéskor, nincs se ISO, se záridő, se semmi. Persze arra is megvan a lehetőség, hogy a mobil saját kamera-appjával fotózzunk és később töltsük be a képeket a Photoshop Camerába - erről is értekezünk kicsit később. Viszont már itt láthatjuk, hogy az exponálógomb alatt megjelennek különféle effektek, és ez az alkalmazás egyik legjobb tulajdonsága, valamint az ok az erős mobilok támogatására. Ezeket kiválasztva ugyanis már a fotózás során, a keresőablakban láthatjuk az effektek hatását, és itt nem csak annyiról van szó, hogy kapunk valamilyen színszűrőt vagy hasonló alapvetést. Olyan effektek közül válogathatunk, amelyek akár rétegek sorát használják egyszerre, megannyi extra képi elemmel, vagy torzítással fűszerezve.

Hogyan használjuk a Photoshop Camera appot?

Az egyes effekteket tehát az alsó listából választhatjuk ki, de még ezeken belül is vannak variánsok, ezeket az exponálógomb alatti pöttyök számából láthatjuk, és jobbra-balra húzással választhatunk közöttük. Találunk olyanokat, amelyeket kifejezetten szelfi-módra hegyeztek ki, ezek képesek a háttér művészi elmosására, vagy akár teljesen őrült elemek hozzáadására is. Az alábbi három "szelfi" egyetlen effekt három variánsa, és semmi mást nem csináltam velük az exponálógomb megnyomásán kívül.

Az előre telepített exxektek (pontosabban az app megfogalmazása szerint lencsék) mellett többet is találhatunk az online elérhetők között, ezek keresőjét vagy az alsó sor jobb szélső oldalára görgetve a plusz gombbal, vagy a kamera nézet bal felső sarkán található kis földgömbbel nyithatjuk meg. A listában rövid hangulati előnézetet és leírást is találunk, ha pedig belekoppintunk valamelyikbe, akkor még részletesebben megvizsgálhatjuk, és a képernyő alján hozzáadhatjuk a meglévő gyűjteményhez.

Korábban említettük, hogy a közvetlen fotózás mellett a telefon tárhelyéről is be lehet emelni képeket az appba. Ez is szolgál meglepetésekkel: egyes témákat azonnal felismer, így például a kotyogós kávéfőzőből érkező cremára azonnal felajánlotta a "Food" effektet. Az alvó macskás fotót betöltve pedig olyan lehetőségeket is felkínált, mint a mozgóképes effektek beépítése, amit a közvetlen fotós nézetben nem láthatnánk ilyen formában.

Elsőre tehát kifejezetten erős és stílusos hatást kelt a Photoshop Camera, méltó az Adobe nívójához. Persze jó kérdés, észreveszik-e elegen a különlegességét a sok, első látásra hasonló egyéb app között, másrészt pedig kíváncsiak vagyunk, milyen választék lesz később az utólag telepíthető effektekből és szűrőkből. Az viszont tény, hogy már azzal is nagyon jól elbizgerálhat bárki, ami jelenleg rendelkezésre áll.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.