Hirdetés

Így használhatod már most a Windows 10 új Start menüjét



|

Egy kis trükközéssel a Windows 10 2004-es változatában már most engedélyezhető a Microsoft új Start menüje.

Hirdetés

Idén ősszel új Start menüt kap a Windows 10, azonban némi trükközéssel ez már most aktiválható, feltéve, hogy a PC-n a Windows 10 2004-es verziója fut. A Windows Latest írt arról, hogy a Microsoft elérhetővé tett egy opcionális frissítést, a KB4568831-et. Ezt bárki szabadon letöltheti a redmondi cég weboldaláról, és telepítheti is a gépére.  Ettől a csomagtól azonban még nem bújik elő az új Start menü, ahhoz egy picit trükközni kell a Registryn belül. 

Hirdetés

Első lépésben érdemes óvatosságból biztonsági mentést készíteni a rendszerről és/vagy a rendszerleíró adatbázisról. Ezen felül csak az nyúljon hozzá ez utóbbihoz, aki kellően haladónak érzi magát, és tudja, hogy mit csinál. 

Akinél teljesülnek ezek a feltételek, az a fenti csomag telepítése után nyissa meg a Jegyzettömböt, és illessze be a következőt:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\0\2093230218]
"EnabledState"=dword:00000002
"EnabledStateOptions"=dword:00000000

A fájlt [20H2.reg] néven kell menteni, majd duplán rákattintani, és végül újraindítani a PC-t. A bejelentkezés után már az új Start menü ugrik fel. Aki meggondolta magát, az a [Win + R] lenyomása és a [regedit] futtatása után a [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides] résznél a [0] értékű bejegyzés törlésével csinálhatja vissza a dolgokat, és  persze egy újraindítás is kell még. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.