Hirdetés

Így használják ki a magyarországi sporteseményeket a kiberbűnözők



|

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága és a Szerencsejáték Zrt. csalásokra figyelmeztet.

Hirdetés

Tekintettel arra, hogy évről évre növekszik az online incidensek száma és a fenyegetések kockázata, melyek egyre nagyobb kárt okoznak úgy az országok gazdaságának, mint az állampolgárainak, cseppet sem meglepő, hogy az Európai Bizottság 1,1 milliárd eurót fordítana egy, az EU egészét lefedő védelmi megoldásra. A hackerek ellen felhúzni tervezett kiberpajzs sem óvhatja meg azonban teljesen az embereket önmaguktól, és itt jön képbe a megfelelő tájékoztatás és edukáció.

Példának okáért jó, ha tudjuk, hogy az előreláthatóan nagy érdeklődést kiváltó sportesemények környékén megnőhet az online csalások száma, amelyek sokféle formát ölthetnek az online jegyértékesítéstől kezdve a személyes adatok eltulajdonításáig.

Hirdetés

Éppen ezért fog össze a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. (SZRT), és indított átfogó tájékoztató kampányt a közelgő budapesti UEFA Európa-liga döntő (május 31.) apropóján. Május folyamán négy héten keresztül hasznos tippekkel és podcast adásokkal jelentkeznek a közösségimédia-felületeiken.

A Jelszó világnapján, azaz május első csütörtökén indult kampány célja felhívni a figyelmet a sporteseményekhez kapcsolódó csalási trendekre, a sportfogadások biztonsági kockázataira, valamint a tippekkel segíteni a kibertámadások elleni védekezést. A témák között megtaláljuk a jelszavakat, az adathalászatot, a biztonságos sportfogadást, és persze ezekhez kapcsolódóan szó esik majd az engedéllyel nem rendelkező sportfogadási oldalakról, valamint a sportrendezvényekkel összefüggő online átverésekről is.

A közös kezdeményezés részét fogja képezni a Minden Kiberül (az SZTFH podcastja) május végi adása is, melynek során meghívott vendégekkel beszélgetnek majd a műsorvezetők az aktuális kockázatokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.