Hirdetés

Így hívd vissza az elküldött leveleidet a Gmailben



|

Ha az utolsó pillanatban meggondolnád magad, még van lehetőséged visszahívni az elküldött e-mailt.

Hirdetés

Mindenkivel előfordult már, hogy kellő megfontolás nélkül küldött el valakinek egy e-mailt, amelyből aztán később baj lett. Lehet, hogy a küldés gomb lenyomása után kétségeink támadnak, de ilyenkor már késő. Vagy mégsem? A Gmail segít a kérdésben, de csak ha használjuk az egyik ügyes funkcióját. 

Hirdetés

A bejövő levesláda kinullázása nehéz feladat, nem könnyű mindenre válaszolni, sokszor pedig komoly elterelést jelenthet a Facebook, a Twitter, a Snapchat vagy éppen a való élet. Lehet, hogy meggondoltuk a levél tartalmát, de egy komoly hibát csak az elküldés utáni pillanatban veszünk észre. 

A Gmail küldés visszavonása funkciója ebben a helyzetben is a segítségünkre lesz. Megkímélhetjük magunkat sok kellemetlenségtől, ha bekapcsoljuk, és szükség esetén visszahívjuk az elküldött e-mailt. 

A funkció még 2015-ben debütált nyilvánosan, és lehetővé tette az elküldött levelek visszaszerzését egy megadott időkereten belül (5, 10, 20 vagy 30 másodperc). 

Aki szeretne élni a lehetőséggel, annak még a levélküldés előtt kell bekapcsolnia. Szerencsére ez nem túl bonyolult feladat. 

A bekapcsoláshoz elég bejelentkezni a Gmail-fiókba, majd a jobb felső sarokban lévő beállítások ikonra nyomva válasszuk a [Beállításokat]. Görgessünk le rögtön az első fülön, egészen a [Küldés visszavonása] szekcióig. Itt a pipával kapcsoljuk be a funkciót, majd adjuk meg, hogy milyen időkeretet kérünk. 

Ne felejtsünk el legalul menteni, csak akkor lépnek életbe a módosítások. A legközelebb elküldött levél után megjelenik majd egy kis ablak, amelyen keresztül cselekedhetünk, ha mégsem volt jó ötlet elküldeni az e-mailt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.