Hirdetés

Így hűti a Samsung a 2018-as zászlóshajóit



|

A jelentések szerint a Samsung a következő csúcskészülékeinél is hőcsövet használ a hatékonyabb hűtés érdekében.

Hirdetés

Az okostelefon-gyártók egyre erősebb lapkákat és egyre jobb hardvereket használnak, így ezzel egyszerre a jobb hűtési megoldások iránt is nő az igény. Az elmúlt néhány évben számos gyártó beépített valamilyen hűtési megoldást, de általában csak a csúcskategóriás modellekbe. 

Hirdetés

Ennek egyik oka a magas költség, a másik pedig, hogy a belépőszintű és a középkategóriás eszközök igazából nem is hajlamosak különösebben a melegedésre. 

A Samsung az elsők között vetett be hőcsövet hűtési megoldásként, és a pletykák szerint ezt az egyébként legnépszerűbb alternatívát választja a 2018-as csúcsmodelleknél is. Erről dél-koreai iparági források beszéltek

Az ágazatban jelenleg sokan próbálkoznak valamilyen gőzkamrás megoldással, amely elvileg hatékonyabb, de drágább is lesz. Ezeknek a megoldásoknak a hátránya az, hogy egyelőre túl vastagok - éppen ezért igazából nem veszik át egyelőre a gyártók. 

Névtelen források szerint a gőzkamrás mobilhűtés a 2019-es zászlóshajókban mutatkozhat be először, de ez még függ attól, hogy mennyire sikerül a zsugorítás, és milyen árakkal tudnak dolgozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.