Hirdetés

Így is átverhetnek az ingyen WiFi-vel



|

Az egyik Starbucks ingyen WiFi-hálózata titokban digitális pénz bányászatára fogta be a felhasználók eszközeit.

Hirdetés

Sokan úgy gondolják, hogy az életben semmi nincs ingyen: a jelek szerint az ingyen WiFi a Starbucksban biztosan nincs. Erre jött rá legalábbis Noah Dinkin, aki Buenos Airesben ült be az egyik ilyen kávézóba. 

Hirdetés

Az illető bejelentkezett a kávézó WiFi-hálózatára, hogy elvégezzen némi munkát. A meglepetésére azonban furcsa késéssel találta szembe magát, és csak egy idő eltelte után fért hozzá az internethez. 

Később kiderítette, hogy a színfalak mögött egy kártékony kód tevékenykedett, ami a felhasználók gépeit Monero kriptovaluta bányászatára kényszeríti, persze titokban. 

A felfedezését azonnal jelezte a Starbucksnak a Twitteren. A Starbucks semmit nem tudott a történtekről, és azonnal megkérte az internetes partnerét, hogy törölje a kártékony kódot. 

Természetesen nem a Starbucks akart így pénzt keresni: a WiFi-szolgáltatást ugyanis kiszervezték egy külső félnek, vagyis a Starbucksnak gyakorlatilag semmi köze a saját WiFi-hálózatához. 

A Starbucks szerint ez egy elszigetelt eset volt, és minden más üzletük tökéletesen biztonságos. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.