Hirdetés

Így javíthatod ki a mások miatt elrontott fényképeidet



|

Elrontotta a felvételt egy hívatlan járókelő, vagy csak szimplán akkora volt a tömeg, hogy nem sikerült jó képet készítened? A Franzis NEAT projects 1 Standard kisegít.

Hirdetés

Akkor jön igazán kapóra a Franzis NEAT programja, amikor éppen nem utazol, hanem otthon nézegeted a nyaralások, városlátogatások alkalmával készült képeidet. Az élménybe azonban szinte garantáltan belerondít az a sok turista, akik éppen akkor döntöttek úgy, hogy elsétálnak kamerád előtt, amikor a fotót készítetted.

Varázslat kattintásra

Olyan funkciót kínál a NEAT program, amilyenre csak nagyon kevés általános képszerkesztő program képes. Segítségével ugyanis eltávolíthatod képeidről a nemkívánatos tárgyakat, embereket úgy, hogy a végeredményen nem fog látszani a változtatás. Ez első hallásra igazi mágiának tűnhet, ám a valóságban egy bonyolult algoritmus okos felhasználásáról van csupán szó, ami némi előkészületet részedről is igényel. Az elv egészen egyszerű: adott pontból fotózva legalább három, de inkább több képet készíts, majd ezeket add meg a NEAT-nek bemenetként. Az algoritmus összehasonlítja a képeket, majd kiszűri a mozgó tárgyakat, embereket, amelyeket a végeredményről egyszerűen "lehagy".

Hirdetés

Szintén került bele néhány utómunkaeffekt, amelyekkel különleges külsőt kölcsönözhetsz a fotóknak: kiemelhetsz színeket, régies hatásúvá varázsolhatod fotódat, vagy éppen állíthatsz a színhőmérsékleten. A kötegelt fájlkezelést értelemszerűen nem szabad elvárni a NEAT-től, ám a képek sorrendjét meg tudod változtatni manuálisan, a fehéregyensúlyt is beállíthatod, és meghívhatsz a gépedre telepített másik Franzis programot is. A generált kép még nem feltétlenül lesz tökéletes - ez tesztünkön is bebizonyosodott -, ám a NEAT lehetőséget kínál az utólagos korrekcióra, amellyel kijavíthatod az algoritmus tévedéseit. Az egyes bemeneti képeken megjelölhetsz például a végeredmény szempontjából jó részeket (mondjuk mert nincsenek takarásban), illetve a fixált és módosított területek közti átmeneteken is finomíthatsz.

Számolj vele!

A manuálisan irányított algoritmussal már közel tökéletes eredményt érhetsz el, és akár egy zsúfolt utcáról is eltüntetheted a járókelőket, autókat. Ugyanakkor érdemes előre felkészülni arra, hogy otthon fogod használni ezt a programot. Ehhez fix pontból több képet kell készítened és ügyelned arra, hogy a nem kívánatos objektumok kellőképpen elmozduljanak ahhoz, hogy a NEAT értelmezni tudja.

Ez a szoftver a PC World év végi előfizetői akciójának keretében a Prémium és a Gold csomagok mellé járó számtalan értékes ajándék egyike.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.