Hirdetés

Így javítsd meg a Bluetooth-t, ha bezavart a Google Play Protect



|

A Google Play Protect többek között a Moto G4 és Moto G4 Plus készülékeknél okozott problémát.

Hirdetés

A Google Play Protect több olyan eszközt és funkciót kombinál, amelyek már elérhetőek voltak az androidos készülékeken, azonban egy ideje egységesebb csomagban gondoskodnak a biztonságunkról. 

Hirdetés

A Google Play Protect többek között automatikusan kutat a vírusok után. A logója minden készüléken megjelenik, amelyen a Google Play Áruház gyárilag telepítve volt. A szolgáltatás már számos okostelefonon elérhető, egyes modelleken azonban sajnos problémák támadtak a Bluetooth működésében. 

Rejtélyes okokból a Google Play Protect tiltólistára teszi a Bluetooth Share 7.0 appot, mert nem tartja azt biztonságosnak. Az appot ezután letiltja, majd a felhasználót megkérdezi, hogy szeretné-e törölni. Amikor a felhasználó igent nyom, az app el lesz távolítva (nem törölve), ezután pedig nem működik a Bluetooth. Az érintett készülékek között van például a Motorola Moto G4 és a Moto G4 Plus is. 

Amíg a problémát hivatalos frissítések formájában végleg és minden érintett készüléken elhárítják, addig szerencsére van egy gyors megoldás is. 

Mivel a Bluetooth Share 7.0 rendszerapp, ezért nem lehet törölni. Ez azt jelenti, hogy újra aktiválható. A [Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazásbeállítások visszaállítása] paranccsal könnyen visszahozható. Persze ez lenullázhatja a többi app beállításait is, de a Bluetooth ezután már működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.