Hirdetés

Így jelenítsd meg a másodperceket a Windows 10 tálcáján



|

Egy apró trükk segítségével a másodpercek is megjeleníthetőek a Windows 10 tálcáján.

Hirdetés

A Windows 10 operációs rendszer tálcáján van egy apró widget, amely képes a pontos idő és a dátum kijelzésére. Ha erre rákattintunk, akkor megjelenik egy felugró ablak, ami már a másodperceket is mutatja. Mi van akkor, ha szeretnénk elérni, hogy a másodpercek normál helyzetben, a tálcán is mindig láthatóak legyenek? Szerencsére a Windows 10-ben ez is megoldható. 

Hirdetés

Kezdésnek indítsuk el a Beállításszerkesztőt. Ezt úgy tehetjük meg, ha lenyomjuk a [Win + R] billentyűket, majd a [regedit] begépelése után [Entert] nyomunk. A felugró ablakot engedélyezve elindul a Beállításszerkesztő. Legyünk óvatosak, ne nyúljunk olyan dologhoz, amiről nem tudjuk, hogy mire való. 

A bal oldali panelen navigáljunk a következő mappába: 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Ezután kattintsunk jobb egérgombbal az [Advanced] mappán a bal oldalon, és nyomjunk az [Új > Duplaszó (32 bites)] lehetőségre. Az új kulcsnak adjuk az alábbi nevet:

ShowSecondsInSystemClock

Ha ez megvolt, akkor az új elemre nyomjunk rá duplán a jobb oldali panelen. Az értékének állítsunk be [1]-et, majd az [OK] gombbal mentsük a változtatást, és zárjuk be az ablakot. Egy ki- és újbóli bejelentkezés után már a másodpercek is megjelennek a tálcán. Ha visszavonnánk a módosításokat, akkor a fentebb említett kulcs értékét [0]-ra kell állítanunk, vagy magát a kulcsot törölnünk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.