Hirdetés

Így kapcsold be automatikusan a WiFi-t Androidon



|

Az Android Oreo rendszert használó okostelefonokon néhány pillanat beállítani a WiFi automatikus bekapcsolását.

Hirdetés

Mind szeretnénk, hogy az okostelefonunk amikor csak lehet, stabil és jó WiFi-kapcsolatot használjon. Ez természetesen üzemidőben is kedvezőbb forgatókönyv, mint a mobilnetes elérés használata. 

Hirdetés

Amikor azonban úton vagyunk, a dolog fordítva sülhet el. Ha a WiFi be van kapcsolva, akkor a készülék folyamatosan keresi a nyitott hálózatokat, amikhez csatlakozhat. Ha a jel erőssége gyenge, akkor erre reagál a készülék, mindez pedig kedvezőtlenül befolyásolja az üzemidőt. 

Bár egyes gyártók már korábban is kísérleteztek a WiFi automatikus bekapcsolásával, az Android Oreo alapértelmezésben is kínál megoldást. A rendszer képes kizárólag akkor engedélyezni a WiFi működését, ha egy ismert vezeték nélküli hálózat hatósugarában vagyunk: például otthon. Amikor sikeresen kapcsolódunk egy vezeték nélküli hálózathoz, a rendszer megjegyzi ennek a helyét, és később automatikusan tudja bekapcsolni a WiFit, ha közeledünk ehhez a helyhez. 

Hogyan engedélyezhető ez a funkció? A konkrét gyártó által használt kezelőfelülettől és menürendszertől függően lehetnek apróbb eltérések a lépésekben, de alapvetően a [Beállítások > Kapcsolatok] menüt kell célba vennünk. Ezután jöhet a Wi-Fi menüje, majd általában a jobb felső legördülő menü, amit három pont jelez. Itt a haladó vagy speciális beállításokat kell keresnünk, és meg is találjuk az újabb készülékeken a [Wi-Fi automatikus bekapcsolása] opciót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.