Hirdetés

Így kapcsold ki a Windows 10 egyik vitatott funkcióját



|

Ha te sem szereted a Windows 10 jobb alsó sarkában lévő extra kapcsolót, akkor egy segédprogrammal megszabadulhatsz tőle.

Hirdetés

A Windows 10 jobb alsó sarka egy úgynevezett forró sarok. Vagyis egy extra kapcsolót/funkciót tartalmaz, amit nem lehet testre szabni. Alapvetően egy apró vonalat találsz a kép széle és a tálca széle között. Ha erre rákattintasz, akkor mindent tálcára kicsinyít a rendszer, és megmutatja az asztalt. Sokak számára ez hasznos, másokat azonban idegesít. Kikapcsolni nem lehet. Vagy mégis?

Hirdetés

Az extra funkció letiltható, ha beveted a 7+ Taskbar Tweaker nevű segédprogramot. Ennek telepíthető és hordozható változata is van. Számos téren enged testre szabásokat. 

Ha ezt a sokak által vitatott funkciót szeretnéd letiltani, akkor engedélyezd a [Hide the Show desktop] gombot a jobb alsó [Other] szekcióban. 

Ha bezárod a programot az engedélyezés után, akkor a jobb alsó sarokban lévő gombot elrejti a rendszer. Véletlen kattintásoktól többé nem kell tartanod, de ha használnád a funkciót, a [Win + D] gyorsbillentyűkkel még mindig elérheted. 

Lehetőséged van egyébként arra is, hogy megtartsd ezt a gombot, de letiltsd a betekintési opciót. Ehhez navigálj a [Gépház > Személyre szabás > Tálca] menübe, majd kapcsold ki a [Betekintés az asztal tartalmába, ha az egér a tálca szélén lévő Asztal megjelenítése ikon fölött áll] sort. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.