Hirdetés

Így keress a Gmailben méret alapján



|

Néhány kifejezés segítségével célzottan kutathatjuk fel a sok tárhelyet foglaló leveleket.

Hirdetés

A Google világelső a keresésben, remekül kutatja fel a tartalmakat, kiválóan szűri a spameket és az egyéb kéretlen leveleket. Természetesen a Gmail egyéb remek funkciókat is kapott, és nem túl meglepő módon olyan trükköket is tud, amelyekről talán kevesebben hallottak. 

Hirdetés

A Gmail kiválóan keres a tartalmainkban, nem csak a tárgyat és a dátumot veszi figyelembe. Az alapvető keresési paraméterek mellett van néhány további is, amelyek segítségével például méret szerint szűrhetjük a találatokat. 

Egy e-mail méretére persze senki nem emlékszik, az viszont biztos, hogy amibe családi fotókat vagy videókat csatoltak/csatoltunk, azok nagy melléklettel rendelkeznek. Ezeket a megfelelő kulcsszavakkal könnyen előkutathatjuk, illetve ha kezd betelni a fiókunk, akkor a takarítást is elvégezhetjük a nagy méretű levelek kiszórásával. 

Amennyiben a nagy e-maileket akarjuk megtalálni, akkor adjunk egy minimális méretet a Gmailnek. A keresősávba gépeljük be, hogy [size:5MB], és nyomjunk [Entert]. Ezután minden levél megjelenik, ami 5 MB-os vagy nagyobb. Ezt kombinálhatjuk egy-egy partner nevével is, például ha van egy Mókamester nevű ismerősünk, akkor a [mókamester size:5MB] minden vele folytatott levelezést listáz, ami nagyobb volt 5 MB-nál. 

Amennyiben azt szeretnénk látni, hogy mi nagyobb egy konkrét méretnél, akkor adjuk meg a [larger:XMB] kifejezést, amelyben az X-et egy számra cseréljük. Az értéket bájtban is megadhatjuk, a [larger:5000000] például az 5 MB-nál nagyobb leveleket mutatja meg. 

A Gmail a smaller szűrőt is támogatja, vagyis ha a [smaller:10MB]-ot írjuk be a sávba, akkor a 10 MB-nál kisebb leveleket szórja elénk. 

A kettőt persze kombinálhatjuk, tehát megnézhetjük azokat a leveleket, amelyek nagyobbak 1 MB-nál, de kisebbek 10-nél. Ehhez a [larger:1MB smaller:10MB] kifejezést kell használjuk. 

A Gmail több mint 2 éve támogatja ezeket a kereséseket, amelyek nagyon hasznosak takarításkor és a mellékletek felkutatásakor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.