Hirdetés

Így keress gyorsabban, mint a Windows Intéző



|

Egy parancssoros trükkel a Windows Intézőhöz mérten jelentős mértékben felgyorsíthatod a fájlkeresést.

Hirdetés

Ha meg akarunk találni egy fájlt, esetleg többet is, aminek a nevében benne van egy bizonyos kifejezés, akkor általában elindítjuk a Windows Intézőt, majd begépeljük a keresőmezőbe a kulcsszót. Szerencsére ennél gyorsabb megoldás is létezik. 

Hirdetés

Bár a parancssor használata az átlagfelhasználók számára rémisztő lehet, azért néha hasznos egy-egy utasítást segítségül hívni. A SwiftOnSecurity például idén ismét felhívta rá a figyelmet, hogy létezik egy meglehetősen egyszerű módszer, amelynek a segítségével egy teljes meghajtót átkutathatunk villámgyorsan, ha bizonyos névrészletet keresünk. 

Ez a megoldás ráadásul kilométerekkel gyorsabb, mint a Windows Intéző. 

A parancssor elindítása után [Win + R > cmd > Enter], elegendő beírjuk, hogy [dir \keresettszöveg* /s]. 

A visszaper azt jelenti, hogy a keresés a gyökérből indul, a /s pedig az alkönyvtárakra vonatkozik. A [dir \*.log /s] például minden .log fájlt kilistáz. A * egy jokerkarakter, tehát a *.txt minden egyes txt-t megmutat, míg a kutya* minden kutya kezdetű fájlt listáz.

A parancssoros trükk általában bármilyen meghajtón végez néhány másodperc alatt a kereséssel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.