Hirdetés

Így kerülheted meg a Google mobilos trükkjét



|

Az AMP technológia elvileg az oldalak betöltési idejét gyorsítja meg mobilon, azonban sokan nem szeretik. Egy trükkel megkerülhető.

Hirdetés

Az AMP technológiával a Google igazából a mobileszközökön szeretné felgyorsítani a weboldalak betöltési idejét, azonban ezt sokan nem szeretik. A kiadók és a felhasználók is kritizálják a megoldást, amely többek között nehezen hozzáférhetővé teszi az eredeti tartalmat, illetve Google URL-t mutat, nem pedig a kiadóét, ezért az eredeti link megosztása sem valami egyszerű. 

Hirdetés

A Google a keresési találatokban előnyben részesíti az AMP-tartalmakat, ezért aztán sokan döntöttek a használata mellett. Az óriás külön kiemeli ezeket a keresési találatokban, azonban a valódi forrást nem teszi közvetlenül hozzáférhetővé. Természetesen lehetne más keresőmotort használni ennek megkerülésére, de a Google-t leváltani nem feltétlen akarjuk. 

Mit tehetünk? Ha szeretnénk a Google keresőjénél maradni, akkor igazából csak annyit, hogy egy másik motort használunk, ami szintén a Google megoldása, azonban nem ad vissza AMP-oldalakat. 

Ehhez nyissuk meg a Google Chrome böngészőt vagy azt, amelyik szintén támogatja az AMP-tartalmakat. Ezután a címsorba írjuk be, hogy https://encrypted.google.com/, majd nyissuk meg az oldalt. Ez egy másik cím a Google keresőjéhez. Ezután végezzünk egy keresést - a találatok között nem lesznek AMP-oldalak. 

Éppen ezért erre az oldalra kell lecserélnünk az alapértelmezett keresőmotort a mobil böngészőjében. Ezt úgy tehetjük meg, ha a Chrome jobb felső sarkában lévő három pontra, a menüre nyomunk, majd a Beállításokat választjuk. Ezután jöhet az [Alapok > Keresőmotor] menü, amely mutatja a legismertebb keresőmotorokat. A listából válasszuk ki az alul lévő encrypted.google.com-ot. 

Ezzel átállítottuk az alapértelmezett keresőmotort, amely innentől kezdve lehetővé teszi a címsoron keresztüli, közvetlen keresést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.