Hirdetés

Így könnyítsd meg az egykezes böngészést a Chrome-ban



|

Egy apró trükkel könnyebben elérhető helyre tehetjük az androidos böngésző címsorát.

Hirdetés

Az elmúlt években az okostelefonok sorra nőttek meg méretben, köszönhetően az egyre nagyobb kijelzőknek. Bár az idén trendként berobbanó 18:9-es panelek valamivel kompaktabb külsőt eredményeztek, sajnos magasabbat is. Ez azt jelenti, hogy az okostelefonok egykezes használata többségében még mindig rémálom. 

Hirdetés

Szoftveresen persze sok gyártó és app kínál gyorssegélyt erre a problémára. Itt van például a Google Chrome, amely az egyik legnépszerűbb mobilos böngésző. Tele van kiváló funkciókkal, és akadnak haladó beállításai is. Az egyik segítségével például megoldhatjuk, hogy az app címsora alul jelenjen meg, könnyítve az egykezes böngészést. 

A trükk véghezvitele érdekében elsőként indítsuk el az androidos Chrome appot, majd a címsorba írjuk be, hogy [chrome://flags]. Nyissuk meg, és megjelenik a böngésző szupertitkos, rejtett menüje. Legyünk óvatosak, és ne változtassunk meg olyan dolgot, amit nem ismerünk - könnyen zavart okozhatunk az app működésében. 

A következő lépésben nyomjunk a jobb felső sarokban található három pontra, és a lenyíló menüben a [Keresés ezen az oldalon] sorra nyomjunk rá. Írjuk be a megjelenő dobozba, hogy [Chrome Home], majd navigáljunk a képen látható találathoz. 

Engedélyezzük ezt a funkciót, majd indítsuk újra az appot annak érdekében, hogy a módosítások életbe lépjenek. A következő indulásnál már alul lesz a címsor, ami sokak mobilhasználatát megkönnyítheti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.