Hirdetés

Így konvertálj fájlokat PDF-be a Windows 10-ben



|

A Windows 10-ben beépített eszköz is van ahhoz, hogy az egyes fájlokat PDF formátumba konvertáld át.

Hirdetés

A dokumentumok online megosztásakor a legtöbben a PDF formátumot részesítik előnyben. Ez bár több szempontból is korlátozó, ugyanakkor a pontos online megjelenést ez szolgálja a legjobban. Ha bármikor aggódtál, hogy talán a Word-dokumentumod nem néz ki jól más gépén, akkor bármikor átkonvertálhattad azt PDF-be. PDF-ben ráadásul prezentációkat is előszeretettel osztanak meg, de más dokumentumtípusokhoz, sőt, gyakran képekhez is ezt választják. A jó hír pedig az, hogy a Windows 10 beépített eszközzel rendelkezik a fájlok PDF-be való átkonvertálásához. 

Hirdetés

Az eszköz értelemszerűen a PDF-be konvertálható fájlformátumokat támogatja, tehát egy PNG képfájlból bármikor csinálhatsz PDF-et, de egy MP3-ból már nem. 

A konvertáláshoz elsőként nyisd meg az átalakítani kívánt fájlt, majd nyomd meg a [Ctrl + P] billentyűkombinációt. Alternatívaként a jobb egérgombos menüből is kiválaszthatod a nyomtatás lehetőséget. Ezután új párbeszédablak nyílik meg. Ebben kattints a [Nyomtató] legördülő menüjére, és válaszd ki a megjelenő listából a [Microsoft Print to PDF] lehetőséget. 

Megadhatod jobbra a papírméretet és a minőséget is. A [Nyomtatásra] kattintva pedig adhatsz egy nevet a kimeneti PDF fájlodnak. 

A PDF létrehozása időbe telhet, és ha nagy fájllal dolgozol, akkor értelemszerűen még többet kell majd várnod. Titkosítási opciók nincsenek, tehát jelszóval nem tudod zárolni a fájlt. Ha erre szükséged van, akkor más alkalmazás segítségével kell konvertálnod, esetleg hozzáadhatod egy archívumhoz, és titkosíthatod magát a tömörített fájlt. 

A Microsoft megoldásánál azért oda kell figyelned a részletekre, a táblázatok például nem feltétlen ugyanúgy néznek majd ki, mint az eredeti. A sorokon és oszlopokon például állíthat a szoftver, és a vártnál több oldalt kaphatsz. A formázást ugyanakkor minden esetben megtartja a rendszer, ha bármi eltűnne, akkor pedig vedd ki a pipát [A kép töltse ki a keretet] opció mellől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.