Hirdetés

Így korlátozd a mikrofon hangerejét a Windowsban



|

A Limit Microphone Volume nevű apró segédprogrammal könnyedén korlátozhatod a mikrofonod hangerejét a Windows 10-ben.

Hirdetés

Amikor fej- vagy fülhallgatót csatlakoztatsz a mobilodhoz, és egy bizonyos szint fölé emeled a hangerőt, akkor egy figyelmeztetés jelenik meg, amely szerint veszélyes túl hangosan hallgatni a zenét. Asztali környezetben nem igazán találkozhatsz ilyen funkcióval, de a hangszórók hangerejét azért külsős programok segítségével korlátozhatod. Ha azonban a mikrofon hangerejének korlátozásáról van szó, már nincs olyan sok opció a piacon. Szerencsére azért akad megoldás, ami a Windows 10 operációs rendszeren is működik. 

Hirdetés

A Limit Microphone Volume egy olyan ingyenes, nyílt forráskódú alkalmazás, amely szabadon letölthető a GitHubról. A programot nem is szükséged telepítened, és amikor futtatod, akkor egyenesen a tálca értesítési területére költözik, a mikrofon hangerejét pedig 50 százalékra állítja be. 

Ha ezt a szintet szeretnéd megváltoztatni, akkor kattints duplán az értesítési területen lévő ikonra, majd a megnyíló ablakban húzd odébb a hangerő csúszkáját, tetszőleges szintre. 

Miért lehet szükséged arra, hogy egyáltalán korlátozd a mikrofonod hangerejét? Elvégre a hallásodban biztosan nem tesz kárt. Amennyiben sokat videotelefonálsz vagy hangalapon beszélgetsz, akkor a mikrofon hangere gyakran okozhat problémákat, ez a program pedig segíthet. Egyes chatprogramok felerősíthetik a mikrofon hangerejét, így akár túl hangos is lehetsz a másik oldalon. Természetesen ha nincsenek ilyen gondjaid, akkor a programra sem feltétlen lesz szükséged. Ha viszont előfordult már, akkor hasznos kiegészítés lehet a Windows 10-hez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.