Hirdetés

Így korlátozd a Windows 10-es Wi-Fi-kapcsolatod adatforgalmát



|

Ha a PC-d nem egy korlátlan adatforgalmat kínáló előfizetéssel csatlakozik az internethez, érdemes lehet megzabolázni a Wi-Fi adatéhségét. Mutatjuk, hogyan.

Hirdetés

A mobilinternetes csomagok általában igazán drágák ahhoz képest, ami egy vezetékes kapcsolatokra szakosodott internetszolgáltató kínál. Éppen ezért logikus, hogy a legtöbben szeretnék ennek használatát keretek közé szorítani, értelemszerűen egy Windows 10-es PC-n is. Szerencsére ehhez még külön programra sem lesz szükséged. 

Hirdetés

Ha szeretnéd lekorlátozni a WiFi-kapcsolatod adatforgalmát Windows 10 alatt, akkor vedd célba a Gépházat, majd menj a [Hálózat és internet] menübe. Válaszd az [Adatforgalom] sort a bal oldali panelen, majd miután megbizonyosodtál róla, hogy a megfelelő hálózat beállításait mutatja az ablak, akkor az [Adatkorlát] résznél kattints a [Korlát beállítása] gombra. Alternatívaként egyébként nem csak az adott elérést, hanem kollektív módon az összeset korlátozhatod. 

A megnyíló ablakban válaszd ki a korlát típusát - a legtöbb esetben ez havi lesz, de például hotelben akár egyszeri díjasról is szó lehet. Az első két opciónál meg kell adnod, hogy a csomagnak mikor van a fordulónapja, illetve, hogy mennyi adatot szeretnél használni. Ezt MB-ban és GB-ban is megteheted. 

A korlátozás minden hálózati tevékenységre kiterjed, vagyis a Windows 10 frissítései is beleszámítanak a meghatározott adatmennyiségbe. Az appok háttérben történő letöltései szintén. Amennyiben be van kapcsolva a mobil hotspot, és eszközök is csatlakoztak, akkor azok fogyasztását szintén beszámítja a rendszer. 

A korlát elérésekor a rendszer értesítést küld - a kapcsolatot nem tiltja le, de lehet, hogy felárat kér majd a szolgáltató (ez mindig a megvásárolt előfizetés részletein múlik). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.